Историите

Нека ти разкажем една история – историята на една млада и влюбена в живота и пътешествията двойка. Преди няколко години тази двойка започнала да обикаля 100-те национални туристически обекта в България и успяла да открие няколко много интересни факта – местата имали много повече от история свързана с миналото или културата, те имали емоционална история, живот, който е свързан с хората. Колкото повече места посещавали и колкото по-малко популярни били те, толкова по-интересни и емоционални били историите. Имало места, които били отваряни само, за да може двойката да ги посети, не защото двойката била толкова специална, а защото били единствените, които наскоро минавали оттам. А емоциите и историите били предавани от хората, онези благодарение, на които все още тези места съществуват. Тогава се родила една мечта – тези истории да бъдат споделени с всички, за да може всеки, който реши да посети даденото място да има възможност да почувства същата емоция и да може да опознае културното и историческо наследство на Родината по един по-различен начин, опознавайки в същото време и съхранените човешки ценности.

„Историите“, както ги наричаме ние, са местата, които ще бъдат посетени, заснети и представени. Това са 208 истории, които ще ти разкрият наследството и ценностите на България – за някои прекрасна родина, за други – непознато късче от рая.

Нека ти покажем пример за това как си представяме „историите“, но не забравяй, че това е История 0. Всички 208 тепърва предстоят – по-пълни, по-истински, по-професионални, по-лични – такива, каквито знаем, че ще бъдат, ако ни подкрепиш.

Comments