История 0: Манастир „Св. Николай” – село Скравена

Има едно място, за което винаги се сещаме, когато заговорим за мечтата си „Проект 208″, а именно – едно от местата, които ни плени с простотата и уникалността си. Манастир „Св. Николай“ се намира в близост до село Скравена. Когато GPS-ът ни за първи път ни заведе там преди повече от 5 години, дори не вярвахме, че това място съществува, автомобилът ни също се съмняваше. Мястото е в непосредствена близост до основния път E79 (частта Ботевград-Мездра), но в същото време е горе някъде, над всичко. То е уникално заради вековния дъб. Никой не може да каже на колко точно години е той, но е на над 500, което го прави едни от основните стожери на Манастира. Историята на Манастира е много емоционална и истинска, но по-важното е, че това място носи енергия дори и за хората, които не са вярващи.

С тази история искаме само да ти загатнем какво предстои. Записът е с ниско качество, а и интервютата с повечето хора не са включени. Вярваме, че ще се довериш и ще ни подкрепиш, за да ти разкажем тази и още 207 истории по начина, по който ще почувстваш истинската България.

Comments

No Comments Yet

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>