• Бъди част от проекта за България!
  Нека заедно да покажем истинското значение на историята, ценностите и наследството.

Защо е важна подкрепата ти

За да се реализира проектът, ще имаме нужда от твоята помощ. Всички 208 истории могат да станат реалност за теб и за всички, които искат да видят истинската България. Какво ще кажеш? Искаме да знаеш, че всеки лев може да е най-ценният, затова разчитаме, че няма да се откажеш да ни подкрепиш дори да е само с няколко лева. Може да помогнеш “Проект 208 – разкрий наследството и ценностите на България” да се реализира по различни начини.

Мисията на проекта

Мисията на “Проект 208 – Разкрий наследството и ценностите на България” е да създаде емоция, да вдъхнови, да подтикне към пътешествие и опознаване. Да разкаже 208 места, с културно и историческо значение, по по-различен и по-персонален начин – като разкрие чувствата и ценностите, които тези места предизвикват и носят за хората, които ги посещават, стопанисват или живеят наоколо. Всяко място ще бъде съпътствано с видео, снимки и най-важното история.

 • Марина

  Харесвам Проект 208, защото смятам, че всеки един от нас трябва да знае какви културни и исторически забележителности се крият в нашата страна. Обиколи страната, за да я обикнеш :) Заставам плътно зад този невероятен проект.

 • Христо

  В България има наистина очарователни места. Страната ни може да се похвали с приказни кътчета. Живеем в разнообразие от удивителни културни, исторически и природни забележителности. Същевременно за тях знаем твърде малко, за някои дори не сме чували. Още щом научих, реших да подкрепя инициативата, защото чрез Проект 208 ни се предоставя една страхотна възможност да научим по един наистина нов начин за тези места, а именно разкривайки чувствата на хората, които вече са ги посетили.

 • Ирен

  В България се крият множество забележителни кътчета, за чието съществуване голяма част от народа ни не подозира. Проект 208 ще обогати или припомни на всички нас ценностите на скъпата ни земя. Често пътуваме в чужбина и се удивляваме пред различни местности, а дори не знаем, че много близо до нас, до нашия дом дори, може да има местенце, което да ни накара да възкликнем от възторг. Нека бъдем по-просветлени и не на последно място любопитни към собствената си родина.

 • Моника

  Харесвам Проект 208, защото е вдъхновяваща инициатива, която докосва сърцето и предизвиква нови емоции при допира с добре познати и любими места в България. Проект 208 е предизвикателно пътуване, с цел търсене на искрени чувства и чудновати истории.

Подкрепи и ти!

История 0

...Има едно място, коeто ни плени с простотата и уникалността си. Манастир “Св. Николай” се намира в близост до село Скравена. Когато GPS-ът ни за първи път ни заведе там, дори не вярвахме, че това място съществува, автомобилът ни също се съмняваше. Мястото е в непосредствена близост до основния път E79, но в същото време е горе някъде, над всичко. Мястото е уникално заради вековния дъб. Никой не може да каже на колко точно години е той, но е на над 500, което го прави едни от основните стожери на Манастира...

Подкрепи и ти!

Защо

Нашата мисия е да покажем истинското значение на историята, на ценности като уважение, отношение и честност, които са нашето наследство и най-голямо богатство, дадено от родителите ни.

Какво

Ще ти дадем минимум 208 места, с много повече от история, свързана с миналото или културата. Ще разкрием тези места по различен начин с емоционална история, живот, който е свързан с хората.

Как

За да се реализира проектът, ще имаме нужда от твоята помощ. Всички 208 истории могат да станат реалност за теб и за тези, които искат да видят истинската България. Какво ще кажеш? Всеки лев е важен.

Подкрепи и ти!

Създателите

Проектът се реализира от фондация "За ценностите и хората", в следствие на една мечта на хора, влюбени в живота и пътешествията, и огромното им желание ценностите да надживеят настоящето. Фондацията цели е да повиши общата култура на обществото на национално, европейско и международно ниво, чрез инициативи, които подпомагат информирането на гражданите за културното и историческо наследство и човешките ценности.

Той

Той е Бойко, рекламист по образование, предприемач по душа и призвание. Освен това е консултант в сфери като бизнес, финанси, ценни метали, маркетинг, управление и проекти. Бойко е лектор в Hi!Achievers Academy. Той е горд съосновател и един от ръководителите на фондация “Академия за финансово бъдеще”, реализираща проекта “Паричко – знанието е пари, незнанието също”, както и на “R.O. [rights and obligations]”.

Тя

Тя е Ина, педагог и организационен психолог. Специализира в нови насоки в образованието и модерни методи на обучение, както и в сферата на емоционалната интелигентност и ненасилствената комуникация. Тя е съосновател е геймификейшън експерт в “R.O. [rights and obligations] Права и задължения” - забавна и образователна игра, както и съосновател и един от ръководителите на проекта “Паричко – знанието е пари, незнанието също”.

Следи проекта!

За връзка с нас

Дневна цел:
500 лв. Достигнати:
лв.