Проектът

Мисията на “Проект 208 – Разкрий наследството и ценностите на България” е да създаде емоция, да вдъхнови, да подтикне към пътешествие и опознаване. Да разкаже 208 места, с културно и историческо значение, по по-различен и по-персонален начин – като разкрие чувствата и ценностите, които тези места предизвикват и носят за хората, които ги посещават, стопанисват или живеят наоколо. Всяко място ще бъде съпътствано с видео, снимки и най-важното история. Не обикновена история, а такава, имаща за цел да подтикне всеки да го посети не просто като поредната забележителност, а като част от личното наследство, което то представлява.

Хората пътешестват заради емоцията, която това им носи. Проект 208 пренася тази емоция, разкривайки същността на прекрасните кътчета скрити в цяла България.

МаринаМарина
Харесвам Проект 208, защото смятам, че всеки един от нас трябва да знае какви културни и исторически забележителности се крият в нашата страна. Обиколи страната, за да я обикнеш :) Заставам плътно зад този невероятен проект.
ХристоХристо
В България има наистина очарователни места. Страната ни може да се похвали с приказни кътчета. Живеем в разнообразие от удивителни културни, исторически и природни забележителности. Същевременно за тях знаем твърде малко, за някои дори не сме чували. Още щом научих, реших да подкрепя инициативата, защото чрез Проект 208 ни се предоставя една страхотна възможност да научим по един наистина нов начин за тези места, а именно разкривайки чувствата на хората, които вече са ги посетили.
ИренИрен
В България се крият множество забележителни кътчета, за чието съществуване голяма част от народа ни не подозира. Проект 208 ще обогати или припомни на всички нас ценностите на скъпата ни земя. Често пътуваме в чужбина и се удивляваме пред различни местности, а дори не знаем, че много близо до нас, до нашия дом дори, може да има местенце, което да ни накара да възкликнем от възторг. Нека бъдем по-просветлени и не на последно място любопитни към собствената си родина.
МоникаМоника
Харесвам Проект 208, защото е вдъхновяваща инициатива, която докосва сърцето и предизвиква нови емоции при допира с добре познати и любими места в България. Проект 208 е предизвикателно пътуване, с цел търсене на искрени чувства и чудновати истории.